Hukukta tasarım (legal design) alanında Türkiye'de kurulan ilk birlikte öğrenme topluluğu olarak Kasım 2020'de faaliyet göstermeye başladık. 2021 yılından itibaren ana faaliyet amacı olarak hukukta tasarım metodunu uygulayan Türkiye'deki ilk sosyal girişimiz.
Misyonumuz
Hukukta tasarım (legal design) yöntemine ilişkin Türkiye'de farkındalığı artırmak, tasarım ve teknolojiyi kullanarak insan odaklı hukuki ürün/hizmetler ve sistemler için çözüm üretmek ve sosyal fayda yaratmaktır.
Vizyonumuz
Hukuki sorunların çözümünde hukukta tasarım metodunun yaygın şekilde kullanıldığı, sorunların multidisipliner katılımcılarla, kapsayıcı ve yaratıcı şekilde çözümlendiği ve herkesin adalete erişiminin eşit olduğu bir ekosisteme ulaşmaktır.
Amacımız
Hukukta tasarım yöntemini kullanarak daha insan odaklı, katılımcı ve çok taraflı fayda sağlayan sürdürülebilir çözümler üreterek değer yaratmayı amaçlıyoruz.
Amacımız
Hukukta tasarım yöntemini kullanarak daha insan odaklı, katılımcı ve çok taraflı fayda sağlayan sürdürülebilir çözümler üreterek değer yaratmayı amaçlıyoruz.
Modelimiz
Dört yapraklı yonca modelimizde dört ana unsur bulunuyor: Tasarım, teknoloji, hukuk ve sosyal etki. Bu çerçevede bu dört alandan beslenerek, multi-disipliner çözümler üretiyoruz.
Ayrıca sosyal girişim olarak, kar dağıtımı yapmıyoruz ve net karımızın çoğunluğunu tekrar misyonumuz amaçlı kullanıyoruz.
Ödüllerimiz
2021 yılında UNDP Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı yürütücülüğünde, TEDÜ İstasyon ve Uçan Süpürge Vakfı uygulayıcı ortaklığında düzenlenen UNDP Sosyal İnovasyon Destek Programı kapsamında 422 fikir arasından ödül alan 10 ve UNDP'den pilot desteği alan 7 çözüm sahibinden biri olduk.
Detaylara program sayfasından ulaşabilirsiniz.
Ödül törenine bu linkten erişebilirsiniz.
UNDP Türkiye Hızlandırma Laboratuvarının bilgilerine buradan erişebilirsiniz.